Ervaringen

Ik had al een tijdje veel klachten oa darmen, maag en ik was enorm moe. Na bloedonderzoek bleek dat mijn schildklier te traag werkte. Ik ben toen op zoek gegaan naar een orthomoleculaire arts en ben bij Karin terecht gekomen.

Karin heeft naar mijn verhaal geluisterd en een plan opgesteld om oa mijn darmflora weer gezond te krijgen. Dit bestond oa uit supplementen en een verandering van mijn voedingspatroon. En nu zo’n 7 maanden later is mijn schildklier weer helemaal in orde en is die extreme moeheid verdwenen.

Enorm bedankt Karin

Ivonne


Ik ontmoette Karin Pijper begin 2014 en ze is wat mij betreft een lifesaver! Al jaren had ik last van de meest bizarre verschijnselen: concentratieproblemen, geheugenproblemen, spraakproblemen, ontstekingen, restless legs, pijnsteken, jeuk, branderige ogen, slecht kunnen zien, haaruitval, enzovoort, enzovoort, maar ik was vooral moe. Heel Erg Moe. Zo moe, dat ik er zelfs tegenop zag om bij het douchen mijn haar te wassen omdat ik dan mijn armen omhoog moest doen en die waren als lood! Op het dieptepunt kon ik niet eens meer naar mijn ouders lopen en die wonen zo’n 300 meter bij mij vandaan… Diverse artsen hebben me helemaal binnenstebuiten gekeerd: niets te vinden. Het meest frustrerende was de verklaring die ze gaven ‘je hebt het gewoon een beetje druk’. Ja, ik had en heb het druk, maar toch niet zo erg dat je helemaal total loss bent? De huisarts gaf me het gevoel dat ik een halve hypochonder was en ik ging danig aan mezelf twijfelen.

Een paar jaar heb ik zo doorgemodderd. Op een gegeven moment moest ik voor een ontsteking in mijn schouder toch weer naar de huisarts, dus ik er met frisse tegenzin naartoe. Kort daarvoor was Karin in de praktijk gekomen en met haar had ik voor het eerst een consult. Het gedoe met die schouder was snel afgehandeld, maar toen raakte we aan de praat over mijn aparte kwalen. Het gesprek met Karin was zo’n verademing dat ik bijna moest huilen, niet alleen luisterde ze echt naar me, ze gaf ook aan dat als je onverklaarbare klachten hebt, dat dit niet wil zeggen dat er geen verklaring voor ís, het wil misschien alleen maar zeggen dat de reguliere geneeskunde de verklaring nog niet heeft gevonden! Jeetje, en dat van een huisarts!

Karin had het vermoeden dat ik door het veranderen van mijn eetpatroon het grootste deel van de klachten kon oplossen. Het prettige aan werken met haar is, is dat je echt samen aan de slag gaat. Eerst hebben we alles in kaart gebracht en toen heeft ze mij de beginselen van het nieuwe eetpatroon volgens de principes van  Paleo geleerd. Nou, dat is nogal wat informatie, maar gelukkig schreef ze een op mij toegespitst document met daarin een uitgebreide omschrijving. Zeker in het begin een prettige houvast, want reken maar dat het overschakelen naar het Paleodieet pittig is!

Ik geloof dat ik een keer of drie op consult ben geweest, daarna kon ik het verder zelf uitrollen. Dat is ook gelukt, met vallen en opstaan, dat wel, maar inmiddels eet ik al bijna twee jaar volgens de Paleorichtlijnen. Binnen een half jaar waren 95% van de klachten verdwenen. Dat het echt werkt, kan ik merken aan het feit dat op het moment dat ik ‘gewoon’ ga eten, de klachten binnen een week weer terug zijn. 

Ik ben zo blij dat mijn schouder toen ontstoken was! Anders had ik Karin misschien wel nooit ontmoet en was ik nu nog steeds beroerd en lamlendig. Mocht je zelf vage klachten hebben die maar niet verklaard kunnen worden dan kan ik je zeker aanraden contact met Karin op te nemen. Zij is een heel prettig en betrokken persoon om mee samen te werken. Ze is ook heel benaderbaar: ik vind het heel prettig dat ik haar alles kan vragen en dat mag zelfs buiten de consults om. Als ik eens een keer tussendoor een vraag heb dan kan ik haar gewoon mailen. Dus mocht je denken: ‘ik heb al zoveel doktoren gehad, ik heb er geen zin mee in’ dan hoop ik dat dit stuk je heeft overtuigd om toch contact met haar op te nemen. Echt, je doet jezelf er een groot plezier mee! 

Jolanda Neijman


Al een aantal jaren had ik last van verschillende lichamelijke klachten. Toen daar ook gewrichtspijnen bij kwamen heb ik contact gezocht met Karin. Na een fijn gesprek met haar ben ik dezelfde dag direct begonnen met de Paleo lifestyle, in combinatie met supplementen. WOW, binnen één maand heb ik veel meer energie gekregen en ben ik van mijn lichamelijke klachten af! Ik ben echt verbaasd hoeveel en hoe snel ik zulke grote verbeteringen heb bereikt, o.a. door een goede voeding als basis! En de Paleo lifestyle blijf ik zeker vol houden!

Nanouk

© pijper 2018